Invisalign: Få et flot smil med usynlige bøjler

Tanken om togskinner kan skræmme de fleste voksne fra en tandregulering, og det er ikke uden grund; metalbøjlen gør livet besværligt, og den pynter ikke på dit udseende. Men det er faktisk muligt at få et flot smil uden brug af togskinner.

Ingen togskinner, tænker du – kan det virkelig være rigtigt? Svaret er ja, og ikke nok med det; du kan få rettet tænderne med en bøjle, der er mere eller mindre usynlig for omverdenen. Det er enkelt og effektivt, og metoden har vundet stor popularitet blandt danskerne, der i den grad har fået øjnene op for glæden ved et flot smil.

Systemet bag den usynlige bøjle hedder Invisalign. Det er forholdsvis nyt blandt danske tandlæger, og det er ikke bare en skånsom og effektiv teknik sammenlignet med de traditionelle togskinner – det er også en løsning, der ikke påvirker dagligdagen i samme grad som metalbøjlen. 

Bøjlen fra Invisalign består af aftagelige skinner lavet af et stærkt plastisk materiale kaldet SmartTrack. Skinnerne udformes med udgangspunkt i røntgenbilleder, fotografier og aftryk af dine tænder, så de passer perfekt til lige præcis din tandstilling, og ved hjælp af et digitalt program visualiseres tandreguleringen skridt for skridt, så du på forhånd ved, hvordan tænderne rykkes fra uge til uge – og ikke mindst hvordan slutresultatet bliver. 

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke, og hvis du læser videre, giver vi dig en grundig forklaring på, hvordan Invisalign-systemet fungerer.

 

Stor præcision med moderne teknologi

Bag Invisalign står en teknologisk udvikling, der har gjort det muligt at udforme individuelt tilpassede bøjler, som ikke “bare” retter tænderne; det er muligt at bestemme præcis, hvilke tænder der skal rettes, i hvilken rækkefølge det skal ske og hvor lang tid, det skal tage. Det betyder, at tandlægen kan udarbejde en individuel behandlingsplan for den enkelte patient, og dermed bliver det langt lettere at opnå drømmesmilet. 

Skinnerne produceres af specialister hos Invisalign Technologies i USA, der tager udgangspunkt i behandlingsplanen samt de røntgenbilleder, fotografier og aftryk, tandlægen sender. Samtidig udarbejdes en animeret 3D-film, der viser, hvordan tænderne rykkes fra uge til uge, så du får indblik i hele processen og ved præcis, hvordan dit smil kommer til at se ud efter endt behandling.

Det lyder omstændeligt, men i virkeligheden er det både enkelt og effektivt. Du får udleveret 3-4 skinner ad gangen på tandlægeklinikken, og herefter skal du til kontrol hver 6-8. uge, hvor tandlægen tjekker, at tænderne rykker sig efter planen – og derefter får du skinner til den efterfølgende periode.

 

 

Mindre smerte og stor fleksibilitet

Når snakken falder på bøjler, ryger tankerne automatisk til den smertefulde metalbøjle, der har skåret nok så mange læber op gennem tiden. Togskinnerne gør ondt, irriterer munden og er ubehagelige at gå med.

Det er de usynlige bøjler fra Invisalign ikke!

Smerte er naturligvis en personlig sag, men undersøgelser viser tydeligt, at det er langt mere skånsomt for både tænder, tandkød og læber at bære plastikskinnerne, ligesom smerten ikke er nær så intens som ved togskinner. Typisk vil patienten opleve mild irritation eller en let smerte i tænderne de første dage efter skift af skinne.

Samtidig følger der en stor fleksibilitet med Invisalign-bøjlen, da den ikke er hæftet fast til tænderne. Den skal af under måltider, tænderne børstes uden bøjlen og ved kontaktsport er det også muligt at tage den af – og det er endda hurtigt og let at gøre. Kort sagt kan du fortsætte dit liv akkurat som før behandlingen, og dét er en af årsagerne til bøjlens store popularitet.

FAQ BOKS

Hvad er Invisalign?

Invisalign er et system til tandregulering, der gør det muligt at rette tænderne uden brug af togskinner. Bøjlen er mere eller mindre usynlig og kan bruges både til kosmetisk tandretning og ved tandstillingsproblemer.

Hvem står bag Invisalign?

Invisalign Technologies i USA står bag det unikke system, og det er her, de gennemsigtige skinner produceres.

Tilbyder alle tandlæger Invisalign?

Nej – det er kun certificerede Invisalign-tandlæger, der tilbyder behandlingen.
Gratis forundersøgelse

— Få et flot og naturligt smil