Tandlæge København – kan min teenager få Invisalign i stedet for togskinner?

Det er svært nok at være teenager i forvejen, og det hjælper bestemt ikke på humøret at få togskinner på tænderne. Men måske er det heller ikke nødvendigt – måske er netop dit barns tænder egnet til en behandling med Invisalign.

At bære togskinner er for mange unge mennesker ensbetydende med en irritation og generthed, der gør det sværere at smile, og som derfor sætter begrænsninger for hverdagen. Heldigvis byder Invisalign på en række tandretningsmuligheder for teenagere, og som certificeret Invisalign-tandlæge i København tilbyder You Smile I Smile en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hvor vi kan vurdere, om dit barns tandstilling er egnet til systemet. 

Den helt store fordel ved Invisalign er, at skinnerne udgør en mere æstetisk og fleksibel metode til tandretning, så selvtilliden ikke påvirkes i nævneværdig grad – og så din teenager fortsat kan nyde livet uden begrænsninger.

 

 

Invisalign for teenagere

Der er flere muligheder, når det kommer til tandretning, teenagere og Invisalign, og hvilken løsninger der passer dit barn, afhænger af tændernes udviklingstrin.

Mens nogle teenagere egner sig til den samme behandling, som tilbydes voksne patienter, vil andre skulle behandles med Invisalign Teen. Denne behandling er udviklet specielt til teenagere, der ikke har fået alle deres voksne tænder endnu, og den tager naturligvis højde for ungdommens aktive livsstil og unikke behandlingsbehov.

Invisalign Teen-skinnerne er udviklet ud fra samme teknologi som bruges til den traditionelle Invisalign-skinne – dog med et par ekstra tilføjelser:

  • Blå indikatorer skifter farve fra blå til gennemsigtig, efterhånden som skinnen bliver brugt. På den måde kan både tandlægen, dig selv og din teenager holde øje med, hvor længe skinnen har været båret.
  • Særlige funktioner der er udviklet til at kompensere for frembrydende hjørnetænder samt første og anden kindtand.
  • Seks gratis individuelle erstatningsskinner er inkluderet i prisen, hvis dit barn skulle miste eller glemme en af dem.

Skinnerne er produceret af et såkaldt SmartTrack-materiale, der er langt mere behageligt end metaldelene i togskinnerne, og samtidig bliver de tilpasset nøjagtigt til din teenagers tandkød og tandstilling, så smerterne ved tandretningen mindskes.

 

 

Hvad koster Invisalign Teen?

Som udgangspunkt er det gratis for børn og unge at gå til tandlæge i København såvel som i resten af landet. Er dit barn under 16 år, tilbydes han eller hun tandpleje på den kommunale tandklinik, mens unge over 16 år er omfattet er fritvalgsordningen og dermed selv kan vælge, hvilken tandlæge de ønsker at bruge – herunder også You Smile I Smile.

Det betyder, at dit barn – hvis han eller hun er under 16 år – skal have rettet tænderne på den klinik, kommunen har indgået aftale med, og her er Invisalign ikke nødvendigvis en mulighed. Hvis I ikke ønsker at gå på kompromis med bøjlen og stadig ønsker, at tænderne skal rettes med Invisalign, er I meget velkommen hos You Smile I Smile, hvor der så vil være en egenbetaling på 35%.

For at være berettiget til en brugerbetaling på kun 35% (eller for at få rettet tænderne gratis med Invisalign, hvis det er en mulighed), skal udgangspunktet for tandbøjlen være, at barnet eller den unge har risiko for at udvikle skader på tandsættet, i kæbeleddene eller tyggemusklen som følge af tandstillingen. Er det ikke aktuelt, og ønsker du og dit barn at få rettet tænderne af kosmetiske årsager, vil brugerbetalingen være 100%.

Den fulde pris for en behandling med Invisalign varierer fra person til person, men vil oftest ligge i spændet fra 20.000-49.000 kr. Den nøjagtige pris vil vi beregne under forundersøgelsen, så du ved, hvad du skal betale, og vi kommer samtidig omkring dine betalingsmuligheder.

FAQ

Kan Invisalign anvendes til børn og unge?

Ja, Invisalign har udviklet et særligt system, der tager højde for tændernes udviklingstrin hos både børn og unge.

Kan min teenager få gratis behandling med Invisalign?

Hvis din teenager er under 16 år, skal vedkommende bruge den kommunale tandklinik, og her er det ikke nødvendigvis muligt at få rettet tænder med Invisalign. Vælger I at benytte en anden klinik – for eksempel You Smile I Smile – vil der være en brugerbetaling på 35%.

Kan min teenager få rettet tænderne af kosmetiske grunde?

Ja, din teenager kan sagtens få rettet tænder med Invisalign på baggrund af kosmetiske årsager, men der vil i så fald være en brugerbetaling på 100%.

Gratis forundersøgelse

— Få et flot og naturligt smil