Bøjle på tænderne? Med invisalign får du en skræddersyet plan

Allerede ved tanken om at få bøjle på tænderne begynder smerterne så småt; for det kan da umuligt være rart med togskinner? Og nej, metalbøjlen bliver de færreste venner med, og derfor tilbyder vi også et alternativ – nemlig den usynlige bøjle fra Invisalign.

Er du barn eller ung under 18 år, er det sandsynligvis ikke din idé, at du skal have bøjle på tænderne – det er noget, den kommunale skoletandlæge har vurderet er nødvendigt for at undgå problemer med enten tænder, tandkød eller bid. Er du derimod voksen og færdig med dine besøg hos den lokale børnetandlæge, så er det dig selv, der har besluttet, at dine tænder skal rettes – og det kræver en bøjle.

Uanset hvilken af kategorierne du hører til, så er det første, du tænker på, når du hører sætningen “bøjle på tænderne” garanteret den traditionelle metalbøjle – også kaldet togskinner – som man ser blandt børn og unge i bybilledet. Det er da også den primære løsning for mange børn, men det er hverken den flotteste eller mest behagelige måde at få rettet tænderne på, og hvis du har mulighed for selv at vælge, kan du med fordel overveje den usynlige tandskinne fra Invisalign i stedet. Du slipper både for de visuelle gener, der følger med togskinnerne, men også for en stor del af de smerter, der er forbundet med bøjlen af metal.

 

 

Hvad er Invisalign, og hvorfor hedder det “den usynlige bøjle”?

Helt kort er Invisalign et amerikansk system, der er udviklet til tandregulering, og som er yderst populært blandt mange patienter – også her på klinikken hos You Smile I Smile – fordi skinnerne er mere eller mindre usynlige. Det betyder, at de færreste vil bemærke, at du har fået bøjle på tænderne.

Bøjlen fra Invisalign er fremstillet af gennemsigtig plast, og skinnerne bliver tilpasset nøjagtigt til din tandstilling, så de er behagelige at bære. Der vil stadig være smerter, men sammenlignet med at bære togskinner, er det ikke bemærkelsesværdigt; som regel oplever patienten en smule spændinger i tænderne de første dage, når en ny skinne er taget i brug.

Udtrykket “den usynlige bøjle” er opstået, fordi skinnerne er nærmest umulige at få øje på for omverdenen, når du har dem på, og så understøttes udtrykket yderligere af navnet Invisalign, der er en sammentrækning af de to engelske ord “invisible” (usynlig) og “align” (at sætte noget på en lige linje).

 

 

Kan jeg selv vælge, om tænderne skal rettes med Invisalign?

Vi har endnu til gode at møde en patient, der foretrækker togskinner over Invisalign, når der skal bøjle på tænderne, men spørgsmålet er, om du selv har et valg? Svaret er både og – det afhænger nemlig af flere ting.

Først og fremmest er det essentielt, at din tandstilling er egnet til en regulering med Invisalign. Det er den heldigvis i langt de fleste tilfælde, og vi retter både overbid, underbid, krydsbid og skæve tænder med systemet, men i nogle tilfælde kan tandstillingen være så kompleks, at Invisalign ikke rækker – i disse tilfælde er det nødvendigt med togskinner.

Dernæst er det et spørgsmål om, hvor vidt du er under eller over 18 år gammel. Hører du til i børne- og ungekategorien, er det kommunens udvalgte tandklinikker, der skal udføre tandretningen, og her vil du som udgangspunkt blive tilbudt metalbøjlen. Der er dog frit tandlægevalg i Danmark, og det betyder, at du kan vælge at bruge You Smile I Smile (eller en anden certificeret Invisalign-behandler) i stedet – dog risikerer du, at der kan være egenbetaling i højere eller mindre grad.

Sidst men ikke mindst er det naturligvis et spørgsmål om prisen. I gennemsnit ligger en tandregulering med Invisalign prismæssigt et sted mellem 20.000-49.000 kr., og det kan være en stor mundfuld for de fleste. Hos You Smile I Smile tilbyder vi til gengæld fleksible betalingsmuligheder, og vi vil altid gøre vores bedste for at finde en løsning, der passer dit budget.

FAQ

Hvad er Invisalign?

Modsat de traditionelle togskinner finder du Invisalign, der er en usynlig tandskinne, som bruges til at rette tænder skånsomt og effektivt.

Hvad er togskinner?

Når vi taler om bøjle på tænderne, er togskinner de mest kendte. Her er tale om en metalbøjle, der sættes på tænderne og strammes fra gang til gang, så tænderne stille og roligt rettes efter planen.

Hvorfor hedder den usynlige bøjle Invisalign?

Invisalign er en sammentrækning af de to engelske ord “invisible” og “align,” der henholdsvis betyder “usynlig” og “at sætte noget på en lige linje”.

Kan alle få rettet tænder med Invisalign?

Om dine tænder kan rettes med Invisalign afhænger af forskellige ting; blandt andet om du er barn eller ung og skal have udført tandreguleringen på en kommunal tandklinik, og om kompleksiteten af din nuværende tandstilling.
Gratis forundersøgelse

— Få et flot og naturligt smil